Moikka kaikille!

Nyt on aika taas kertoa uusista kuulumisista. Eilen meille saapui uusi karvainen tulokas Koskenpäältä Manoumanin kennelistä. Pennun tuloa on jo mietitty pitkään ja nyt koimme sen olevan ajankohtaista. Kennelin valintaa ei kovinkaan pitkään tarvinut harkita, sillä Weijon (Manouman Sirius Musta) kasvattajat Johanna ja Mikko Nivala ovat tuleet tutuiksi jo matkan varrella, erilaisten leirien ja tapahtumien kautta. Heidän motiivinsa ja periaatteet rottweilerin kasvatuksessa ovat mielestäni sellaisia joita myös itse arvostan ja kunnioitan. Niinpä sitten päätin ottaa yhteyttä Johannaan ja tiedustella, josko sieltä pentu tänne meillekkin liikenisi ja koska vastaus oli myönteinen, niin eilen illalla kotiimme sitten tallusteli Weijo ja luulenpa, että se tallusteli myös suoraan meidän sydämiin. =) Pienieä murheita matkallakin on jo ollut, sillä Weijonhan piti saapua jo viime perjantaina, mutta ikävä ripulitauti iski pentupoloisiin. Niinpä pennun hakua piti lykätä tuennemmaksi, jotta kaikki tervehtyisivät kunnolla. Onneksi oikea lääkitys ja ripeä toiminta oli tässäkin valttia ja loppujen lopuksi kaikesta selvittiin loistavasti ja pennut tervehtyivät ja pääsivät uusiin koteihinsa. =) 

Weijon kanssa yhteiselo on lähtenyt mukavasti liikkeelle. Se on oikein reipas ja kotiutunut nopeasti ilman ongelmia. Aluksi kaikki paikat oli tietenkin tutkittava ja nuuskittava ja Weijon tyyliin kaikkia oli myös maistettava.... eilen sai jo verhot kyytiä ja shaalit sohvilta oli hetkessä lattialla ja pitihän sen myös retuuttaa metallista kynttilän jalkaakin. Me ollaan jo Jeren kanssa opittu tietynlainen kävelytyyli, joka on kuin hidastetusta elokuvasta, koska muuten jalkoihin takertuu iloinen vesseli, jolla on niin pirun terävät hampaat. ;)) Tänään Weijolta jo laikattiin kynnetkin, vaikka se itse meinasi olla asiasta kyllä eri mieltä. Onnistuin kuitenkin urakassa.

Ruokahalu Weijolla on todellakin kohdillaan, sillä pentu meinaa mennä solmuun, kun näkee, että otan kupin käteeni. Se yrittää pattereita pitkin kiivetä kupille. No "istu"-harjoitukset on jo kupin avulla aloitettu ja muutaman ylimääräisen hyppimisen jälkeen alkoi reitti selvitä, kuinka kuppi tulee nokan tasolle!

Eräs asia on sisäsiisteys, mitä olen tässä kerinnyt ihmetteleen, sillä yksiäkään kakkoja ei ole vielä sisälle tullut ja siihen "ihanaan" käryyn kun me niin ollaan henkisesti valmistauduttu. No, ehkä se kuitenkin on vielä edessäpäin. ;))

Woima on tulokkaaseen suhtautunut todella isovelimäisesti, että mää oon ollut aivan kummissani! Vielä ne ei ole vapaina olleet yhtaikaa sisällä eikä ulkona, mutta kun otan pentua häkistä, niin Woima tarkkailee vierestä ja kun kommenan sen olemaan "nätisti", niin se on oikein korrektin hillitysti. Toki kiinnostunut, mutta oikein rauhallinen. Toivottavasti niiden yhteiselo jatkuisi myös yhtä harmonisesti. Nyt ne molemmat vaan heiluttelee häntiään, kun haistelevat. =)

Alla on kuva Weijosta, kun ensimmäisen kerran kävimme katsomassa pentuja eli se on kuvassa vähän reilut 5 viikkoa. Uusia kuvia laitan ehkä jo tänään myöhemmin!

1843502.jpg

Päivittelen taas kuulumisia piakkoin, sillä Weijolle on jo lähipäivinä luvassa vaikka mitä toimintaa. Onneksi olen nyt lomalla viikon verran, niin on aikaa touhuilla kaikenlaista pennun kanssa, tietenkin kohtuuden rajoissa!