2178721.jpg

Heipat kaikille ja viime hetken joulun toivotukset, vaikka joulunpyhät alkavatkin nyt olla ohitse!!!! Monilla kuitenkin kinkkua ja laatikoita löytyy vieläkin jääkapin perukoilta.... nam..nam.. =)

Meidän perheen joulu tuli ja meni vähän niin kuin huomaamatta, koska joulu vietettiin muuton keskellä. Vieläkin olohuoneen lattiaa komistaa muutama pahvilaatikko ja peräseinä odottaa sohvan saapumista... :) Mutta toivottavasti ensi jouluna kerkiäisi paneutuun jouluun vähän paremmin. Nyt siis asumme rivitalokolmiossa Nokialla! :)

Blogi on päivittynyt äärettömän hitaasti viime aikoina, vaikka paljon olisi ollut kaikenlaista kerrottavaa. Marraskuussa oli FWRC:n käyttöominaisuusarviointi ja perinteiseen tapaan olin mukana toteuttamassa tapahtumaa. Päivät testattiin ja arvioitiin koiria Nivalan Mikon ja Helysen Timon toimesta. Illalla sitten saunottiin ja laulettiin, mitäpä muutakaan kuin singstarin suomirock zipaleita. Karaoke-emäntänä toimi kukapa muukaan kuin Nivalan Johanna. ;) Voi poijaat, että oli hauskaa.... univelkaa kertyy vaan noilta viikonlopuilta sen verran, että ei niitä seuraavan työviikon aikana saa millään kurottua umpeen.

Marraskuun viimeisenä viikonloppuna oli myös Manoumanin syys-/talvileiri Luomen koululla Koskenpäällä. Se oli Weijon ja mun yhteisella taipaleella ensimmäinen laatuaan. Ikimuistoinen leiri, muuta en voi sanoa! Leirille osallistui reilut kaksikymmentä henkeä ja kaikkia yhdistävänä tekijänä oli tietenkin Manoumanin kasvatti (muutamaa henkilöä luukunottamatta, mutta nämä sopivat kyllä joukkoon kuin nenä päähän ;)).  Uskomatonta mutta totta oli se, että meikäläinen saapui perjantaina paikalle ensimmäisenä..... JIHAAAA (Jere saapui Woiman kanssa leirille la iltana, kun oli työt saanut päätökseen)!! =D Perjantaina tietenkin saunottiin ja jälleen kerran laulettiin!! Oli mukavaa tutustua uusiin ihmisiin ja tietenkin nähdä jo tutuiksi tulleita vanhoja ystäviä!! Kyllä tossa porukassa saa vatsalihakset kipeäksi.... ihania ihmisiä koko Mannusperhe täynnä! Pääsihän sitä myös keskustelemaan vähän syvällisemminkin koiran kouluttamisesta ja sen käyttäytymisestä.... kiitos siitä "kissa" Janille ja Johannalle..... ;)) Manoumanin blogista muuten löytyy loistavaa tarinaa tästä leiristä kuvien kera jos joku haluaa käydä lukasemassa http://mannuset.vuodatus.net/ . Lauantaina treenailtiin koiria tottiksien ja purujen osalta ja ilta taas kisailtiin erilaisten leikkien merkeissä (ohjelman oli järjestänyt Ankkalinnalaiset-pentujen omistajat) ja titenkin saunottiin ja laulettiin ja kävi siinä sitten joulupukkikin jakamassa lahjoja, kun kuitenkin teemanakin oli pikkujoulut!! Pukki oli kerrassaan loistava! Taas sai nauraa niin että vedet valui silmistä... ;)

2177579.jpg

Sunnuntaina taas aamu ja päivä treenailtiin ja sitten paikat kuntoon ja leiri päätökseen! Kiitos ja kumarrus kaikille kaikesta! =)

Päivää ennen leiriä Weijolta poistettiin kaikki neljä maitohammaskulmuria, kun ne eivät meinanneet irrota. Poistot sujuivat hyvin ja nyt purenta ja hampaat alkaa olla suussa niin kuin pitäisikin. =)

Weijolle pitäisi nyt alkaa kovaa vauhtia rakentaan hallintaa ja vahvistaan omaa auktoriteettiani. Poika täyttää nyt puoli vuotta ja pentupuuhat ovat kohta takanapäin. Ulkonakin jo koipi alkaa nousta puskan juurelle.... Weijolla on hyvin vahva saalis ja nyt jo haukkuakin tulee turhauman kautta. Tottista teen ruuan avulla, mutta muuten työstetään leikkiä kokoajan eteenpäin, kun nyt ne lopulliset hampaatkin on jo suussa. Tässä puuhassa tarvinkin kokeneempien apuja, joten kasvattajat ovat tässä loistavina kouluttajina ja korvaamattomana apuna! Alla on kuvia tämän päivän treeneistä. On se helppoa, kun homman osaa... =)

2177573.jpg

2177569.jpg

Woima on saanut nyt nauttia lähinnä metsissä samoiluista ja hellyydestä.... =) Pieniä tottispätkiä oon toki välillä tehnyt molempien mielenvirkistykseksi. =) Alla on kuvia ihanista pojista.

2177560.jpg

2177557.jpg

2177563.jpg

Nyt nukkuun...zzzzzzzzzz....... =)