Voiko olla totta, että tässäkin blogissa on elämää?  No näköjään voi…

Nyt on niin paljon tapahtunut kaikenmoista koirarintamalla, että oli pakko pysähtyä hetkeksi ja kirjoittaa uutiset blogiin.

Aloitetaan vaikka Rantamäen Millan hurjasta MM-kisasaavutuksesta!  Nimittäin 11.-13.9.2009 kisattiin Tsekeissä Hradec Královéssa Rottweilereiden IPO MM 2009 kilpailut (www.ifr2009.cz). Suomen joukkuetta olivat edustamassa Milla Rantamäki koirallaan Manouman Pika-Esa ”Choko” ja Pirjo Koskenmäki koirallaan Glenn von den Hassberghöhen ”Klentsu”. Kun kuulimme uutisen siitä, että Milla ja Choko ovat lähdössä kisaamaan rotikoiden MM-mittelöihin, ei ollut hetkeäkään epäselvää meidän treeniporukalle, että lähdettäisiinkö mekin koko ryhmä rämän voimin kannustamaan parivaljakkoa uransa suurimmassa koitoksessa! Meidän matkanjärjestäjinä toimivat pitkälti Anu ja Tiina ja siitä suuri kiitos heille!

Tsekkeihin me saavuimme torstaiaamuna ja ensimmäinen vuorokausi vietettiin Prahassa. Tietenkin piti käydä shoppailemassa ja syömässä hyvin ja nauttimassa paikallisia oluita. Kyllä me sitten yks ostoskeskus löydettiinkin, jossa vierähti ainakin viisi tuntia…. siellä nimittäin oli hyviä vaateliikkeitä ja yks hyvä kaljakuppila… osa oli shoppilemassa ja osa istui kaljalla ja välillä istuttiin kaikki kaljalla ja taas osa kävi shoppailemassa….  kyllä se baarimikko jo varmaan välillä ajatteli, että eikö toi omituinen lauma lähde täältä koskaan pois. Kyllä tossa porukassa lähtee jos jonkin moinen juttu liikkeelle ja se kasvaa ja paisuu kuin pullataikina ja sen jälkeen ei enää kenenkään pokka pidä ja voi päätellä, että naurua riittää!! Tulipahan taas tehtyä puolen vuoden edestä vatsalihastreenit! No siellä kuppilassa kuitenkin Risto sai harteilleen matkanjohtajan viitan, kun se kävi aina tiedustelemassa baarimikolta erilaisia vinkkejä, että minne kannattaisi mennä syömään ja missä on sitä sun tätä… Ristoa lainatakseni ”Ainahan sitä voi kysyä”… ja taas mentiin… No matkanjohtaja johdattikin meidät lähimmälle metroasemalle ja siellä me sitten yhdeksän hengen voimin pällisteltiin lippuautomaatteja ja metrojen kulkureittejä, että mihin ja millä lipulla lähdetään. Voi kamala taas sitä käkätyksen määrää, kun mietittiin, että mitä nappia painetaan. No metroon päästiin ja lähemmäksi Prahan keskustaa. Löydettiin vielä hyvä ruokapaikkakin ja syötiin oikein kynttilänvalossa terassilla. Sieltä sitten hypättiin takseihin ja lähdettiin takasi hotelille. Päivä oli ollut raskas ja pitkä ja seuraavana aamuna piti herätä kukonlaulun aikaan ja lähteä Prahan lentokentältä hakemaan yhdeksän hengen vuokra-autoa, joka osoittautui Mersun Vitoksi.

Jaahas...mikä lippu otetaan....???

Lauma perässä matkanjohtaja edessä

Praha ja me

Ai miten niin täynnä tavaraa meidän Vito??

Nuorempaa kaartia toi matkailu monesti laittaa vähän väsyttämään...

Perjantaina pääsimmekin sitten kahdeksalta starttaamaan kohti kisakaupunkia Hradec Královéa, jonne Prahasta oli noin 150 km. Ajomatka sujui loistavasti Janin ollessa puikoissa ja Anun ja Johannan toimiessa karttureina. Ajoimmekin suoraan kisapaikalle ja katsomaan virallisia harjoituksia. Aurinko paistoi ja ilma oli lämmin. Fiilis oli kerrassaan loistava! Treenejä aikamme ihmetellessä päätimme lähteä viemään tavaroita hotellille, kun sitten kuudeksi oli taas jo oltava kentällä katsomassa kisojen avajaisia. Oli se hieno katsoa avajaiskulkuetta, kun monesta eri maasta oli kisaajia koirineen kentällä ja sitten siellä joukossa liehui myös Suomen lippu ja Milla oli siellä omasta treeniporukasta!

Hradec Králové

Meidän hotsku

Siellä se Suomenlippukin liehuu ja sen takana Milla meidän omasta treeniporukasta!!

kentälle zoomailua....

Perjantai-iltana suoritettiin myös arvonta ja Millan ja Chokon kisaurakka alkoi lauantai aamuna jälkipellolla klo 9.00. Itse tulin perjantai-iltana kuumeeseen, joten odottelin lauantai aamuna Jeren kanssa viestiä Millan jälkipisteistä, kun muut olivat seuraamassa kisoja stadionilla. Paitsi Johanna ja Jari olivat pellolla myöskin. Vihdosta viimein viesti saapui ja Milla ja Choko olivat kahmineet huikeat jälkipisteet 91!! Silloin kyllä vierähtivät ensimmäiset ilon kyyneleet poskille! Tästä oli hyvä jatkaa sunnuntain tottis- ja puruosuuksille! Onneksi oma vointi alkoi helpottaan ja määkin pääsin taas kisapaikalle seuraamaan muiden suorituksia. Pirjolla ja Klentsulla olikin tottis ja purut jo lauantaina, joista parivaljakko sai B 80 ja C 69 pistettä. Pirjon ja Klentsun kisaurakka päättyi valitettavasti siihen, mutta joka tapauksessa on erittäin hienoa ja kunnioitettavaa, että edes ylipäätänsä pääsee ja lähtee tuollaisiin kisoihin! Hyvä Pirjo ja Klentsu ja tsemppiä jatkoon!

Lauantai-iltana lähdettiin taas koko ryhmä rämän voimin vanhaan kaupunkiin syömään ja istumaan iltaa. Kaikilla tosin jo sunnuntain kisat mielessä....

Sunnuntaiaamuna aikaisin ylös ja valmistautumaan viimeiseen kisapäivään ja Millan ja Chokon H-hetkeen!!!! Apuva….kyllä jännitti, eikä millään meinannut pystyä oleen paikoillaan. Kisapaikalla koitettiin jotenkin seurata muiden suorituksia, mutta kun Millan tottelevaisuusosuuden aika koitti, niin ei auttanut muu kuin potkaista Millaa persuksille ja nostaa omat peukut ja varpaat pystyyn! Jännitys ja tärinä oli kyllä käsittämätöntä! Onneksi meillä oli katsomossa iso panderolli, jota me heiluteltiin seisten ylimmän rivien penkeillä!

Jännitys voi purkautua näinkin...

Jumankauta Milla ja Choko teki sellaisen tottelevaisuusosuuden, että oksat pois!! Milla ohjasi koiraansa loistavasti ja Choko työskenteli tarkasti ja korkessa vireessä! Pari pokkasi B osuudesta ansaitusti 97 pistettä!!!! Kyllä me sitten huudettiin voi kääk kun oli mahtavaa!

Milla & Choko 

No vielä oli jännitettävää, sillä puruosuus oli vielä edessä…. Jännitys vaan kasvoi ja kasvoi… Sitten tuli viimeisen suorituksen vuoro ja Milla ja Choko saapuivat aarenalle viimeistelemään kisaurakkansa. Katselin katsomosta, kun Milla saapui koiransa kanssa kohti kentän sisääntuloa ja näin kuinka Choko työskenteli herkeämättä Millalle ja Millan ryhti ja eleet kertoivat sen jo, että nyt poijaat homma hoidetaan kotiin! Millan lähettäessä koiraa ensimmäiselle piilolle Chokolle ei ollut hetkeäkään epäselvää mitä pitää tehdä! Milla teki huikean ohjaajasuorituksen ja käskytti ja ohjasi koiransa niin hyvin kuin vai voi! Chokon työskentelyä oli ihailtavaa katsoa, kun se eteni piilolta toiselle määrätietoisesti kovalla voimalla ja halulla kiersi piilot tiiviisti ja tarkasti kaikki piilot! Kutospiilolla työskentely oli vahvaa ja vakuuttavaa! Sitä se työskentely oli loppuun saakka!! Harmi vaan kun Chokon pravuuri on pitkäliike ja nytkin, kun sen suoritusta seurasi, niin tiesi, että koira tulee sellaisella vauhdilla, voimalla ja hyppää kaukaa hihaan, että siinä on veskarilla koppaamista! No niinhän siinä sitten kävi, että maalimies lähti ennakoimaan hyppyä ja lähti jo valmiiksi kääntymään pois alta, no eihän Choko pystynyt tekemään otetta vaan irtosi hihasta, mutta saman tein kun koira oli jaloillaan se iski täysillä kiinni uudestaan. No loppu menikin sitten taas käsikirjoituksen mukaan. Huikea suoritus jälleen ja C osuuden pisteet 92!!! Kyllä me taas huudettiin ja itkettiin ja hypittiin!! Oltiin me niin ylpeitä ja onnellisia Millan ja Chokon suorituksista!! Näillä pisteillä Milla teki Suomessa rottweilereiden historiaa ja pokkasi samalla HOPEETA Rottweilereiden IPO MM:SSÄ seuraavin pistein A=91 B=97 C92=280!!!!!!!!!!!!!!! ONNITTELUT VIELÄ KERRAN!!! USKOMATON VETO!! Kertokoon kuvat vielä enemmän kuin sanat....

 

 

Pistetaulu ja tulos alkaa selviään!!!!!

SITTEN SHAMPANJAT NISKAAAAN!!!! JEEEEEEE!!!!!

Turha koittaa paeta!!

 

Johanna (Chokon kasvattaja) juottaa Millalle kuohuvaa.... 

 

   Jani (Chokon maalimies) fiilistelee Millan kanssa......

Vähän näyttäis hymyilyttävän!!

Jari (MM-tason kepo) ja Milla fiilistelee   

Sitten koko meidän tiimi TUUULETTTAAAAA!!!! JIHAAAAAAA!!

Parivaljakko palkintopallilla!!

Milla & Choko & palkinnot!!!!!!

Tähän on hyvä lopettaa tämä ikimuistoinen tarina.